Όραμα Σταδιοδρομίας

 

της Ιωάννας Ν. Τριπερίνα
Ψυχολόγου BSc MSc

 

 

Βιογραφικό | Υπηρεσίες | BlogΕπικοινωνία

 

 

Είδος υπηρεσίας εκπαίδευσης:

Σε ποιους απευθύνεται:

Τρόπος παροχής υπηρεσίας εκπαίδευσης:

 

 

Στο CleverCareer δεν κάνουμε μαθήματα καριέρας, ούτε καλλιεργούμε δεξιότητες καριέρας.

Στο CleverCareer σας διευκολύνουμε να αναπτύξετε όραμα καριέρας.

Απευθυνόμαστε σε εφήβους, μετεφήβους, νεαρούς ενήλικες, ενήλικες, σε όποιον ενδιαφέρεται να βάλει θεμέλια στη σταδιοδρομία του, επιθυμεί να αλλάξει πορεία ή να δώσει ώθηση στην καριέρα του.

Τα περισσότερα εκπαιδευτικά συστήματα προσπαθούν να αναπτύξουν στους ΅αθητές δεξιότητες που ενθαρρύνουν την υπάκουη συ΅΅ετοχή τους στην κοινωνία, αλλά δεν ευνοούν την δη΅ιουργικότητά τους για την αναδιαμόρφωση της κοινωνίας. Για αυτό συχνά η δημιουργική νεολαία που από τη φύση της θέλει να αλλάξει τον κόσμο, ενώ αγαπά τη μάθηση, δεν το συνειδητοποιεί στη διάρκεια της σχολικής εκπαίδευσης και αποπροσανατολίζεται.

Εκείνος που έχει ΅ία ικανότητα και δεν του επιτρέπεται να τη χρησι΅οποιήσει, το βιώνει συνήθως τραυ΅ατικά και έχει επίπτωση στην αυτοεκτί΅ησή του.

 

Career lessons? Career skills? Career Vision!

 

της Ιωάννας Ν. Τριπερίνα

Ψυχολόγου BSc. MSc.

 

 

Για την εκδήλωση κάποιου ταλέντου χρειάζεται, ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά:

Μετα-μάθηση
Μαθαίνω πώς να μαθαίνω

Είναι η πιο σημαντική δεξιότητα στην ψηφιακή εποχή. Οι "εμπορικοί" (του marketing) τη χαρακτηρίζουν την προϋπόθεση της ανάδειξης του ταλέντου και της επιτυχίας. Εμείς φροντίζουμε για την καλλιέργεια της μετα-μάθησης στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται εδώ και 20 χρόνια. Το 2017 κάναμε μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων πάνω σε αυτό το πολύ δυναμικό θέμα, με αναφορά σε μελέτες περιπτώσεων (οι του marketing θα τα έλεγαν success stories).

Μαθαίνω πώς να μαθαίνω όταν...

Αποβάλλω αυτοπεριοριστικούς τρόπους σκέψης και υιοθετώ απελευθερωτικούς.

Εντοπίζω τι δεν με βοηθάει και τι με βοηθάει.

Απλοποιώ τις καταστάσεις.

Μαθαίνω από τα λάθη.

Μεθοδεύω ένα σύστημα που περιλαμβάνει τη διαδικασία (πώς) εκτός από το αποτέλεσμα (τι).

Κάνω ανατροφοδότηση (γνώση, κατανόηση, εφαρμογή, ανάλυση, σύνθεση, αξιολόγηση).

Μεταβιβάζω από έναν τομέα σε άλλον, χτίζω πάνω σε αυτά που ήδη ξέρω.

Συνδυάζω διαφορετικά μεταξύ τους ενδιαφέροντα και εμπειρίες που ενώνονται στο σημείο εκείνο όπου αναδεικνύεται η διαφορετικότητα και ιδιαιτερότητα.
 

 

Η ψυχολογική προσέγγιση της καριέρας

Εάν η καριέρα είναι θέμα marketing και επικοινωνίας, τότε δεν επιδιώκεται επαγγελματική ικανοποίηση και απόδοση, αλλά συμβατικότητα, απαξίωση, και τελικά αδιέξοδο.

Η καριέρα είναι ψυχολογική υπόθεση, καθώς είναι αξιοποίηση της προσωπικότητας και συνδέεται με το νόημα της ύπαρξης στο υπάρχον κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.

Στις συνεδρίες μας οι ενδιαφερόμενοι διευκολύνονται να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να θέσουν κατάλληλους στόχους, λαμβάνοντας ανατροφοδότηση.

Παρέχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης στις κατάλληλες πηγές ενημέρωσης για να ληφθούν οι καλύτερες αποφάσεις σχετικά με την επαγγελματική σταδιοδρομία.

Σκοπός μας είναι να αναδείξει ο ενδιαφερόμενος τα δυνατά του σημεία και να ξεπεράσει τις αδυναμίες του, οργανώνοντας τα σχέδιά του, σύμφωνα με τις προσωπικές διαθέσεις και δυνατότητες, αλλά και τις διαθέσιμες ευκαιρίες και τους περιορισμούς της αγοράς.

Απώτερος στόχος μας είναι να αξιοποιήσει ο ενδιαφερόμενος το δυναμικό του, να νιώθει καλά με τις εκπαιδευτικές και/ή επαγγελματικές επιλογές του, στις οποίες να μπορεί αποδίδει τα μέγιστα, να έχει ένα αίσθημα πληρότητας, δημιουργικότητας και επίτευξης.

Για να ξεκινήσει κάποιος τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα δεν λείπουν συνήθως οι ιδέες. Λείπει η τόλμη, το θάρρος, η αυτοπεποίθηση, γιατί κυριαρχεί ο φόβος της αποτυχίας, δεδομένης της συρρίκνωσης και της τρομοκρατίας που επικρατεί στην αγορά. Επίσης χρειάζονται βασικές ικανότητες και δεξιότητες συμπεριφοράς, καθώς και να αξιοποιηθούν κατάλληλα οι εμπειρίες και οι δεδομένες δυνατότητες ενός ανθρώπου (ή μιας ομάδας) και ενός περιβάλλοντος, στα πλαίσια ενός οργανωμένου σχεδίου.

Για όλα αυτά σάς υποστηρίζουμε στο CleverCareer: για την ανάπτυξη των ηγετικών και επιχειρηματικών δυνατοτήτων: της δημιουργικότητας, της πρωτοβουλίας, της συναισθηματικής ενεργοποίησης και ανθεκτικότητας, της επιμονής, της ευελιξίας κ.α.

Νιώστε άνετα να επικοινωνήσετε μαζί μας για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών σας στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τη δια βίου συμβουλευτική της σταδιοδρομίας σας, για το coaching της καριέρας σας, είτε βρίσκεστε σε φάση αλλαγής είτε σε κρίσιμη κατάσταση, είτε θέλετε μια δυναμική ενεργοποίηση.

Η βασική παρέμβαση - αφορά ηλικίες άνω των 12 ετών και ανθρώπους κάθε ηλικίας χωρίς όριο - περιλαμβάνει τη διερεύνηση και εκτίμηση με χρήση επιστημονικών θεωριών και μεθόδων των ικανοτήτων, των προσωπικών χαρακτηριστικών, των ενδιαφερόντων, των κινήτρων, των κλίσεων, των δεξιοτήτων ενός προσώπου προκειμένου να καταλήξει σε συμπεράσματα και σχέδια δράσης.

 

Εάν σας απασχολούν θέματα όπως...

 

Copyright, 2017, Ιωάννα Ν. Τριπερίνα.

 

 

 

Νέα νομοθεσία

Νόμος 5082/2024 (σελίδα aade) "Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και άλλες επείγουσες διατάξεις".
Ζητήστε μας τις ειδικότητες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (επαγγελματικές μονογραφίες)


Νόμος 5094/2024 (σελίδα taxheaven) "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων"

Ζητήστε μας τις επαγγελματικές μονογραφίες που αντιστοιχούν στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση

 

 

Δανειστική βιβλιοθήκη

Δανείζουμε το βιβλίο "Διαχείριση Καριέρας και Απόδοσης. Εφαρμόζοντας την ψυχολογία στην εργασία" και μια σειρά άλλων εξειδικευμένων βιβλίων. Επικοινωνήστε μαζί μας.

 

 

Διαβάστε κατατοπιστικά κείμενα

Για τους Εφήβους

Εφηβεία και Σχέσεις (συνομήλικοι, γονείς, εκπαιδευτικοί)

Εφηβεία και Κυβερνοκουλτούρα

Εφηβεία, Φύλο και Σεξουαλικότητα

City Break για την Οικογένεια: ψυχολογικός τουρισμός

Μαθαίνοντας Πώς Μαθαίνουμε

Χαρισματικότητα (σελίδα ΕΟΠΠΕΠ)

 

 

EURES: ευκαιρίες εργασίας για τους νέους της Ευρώπης

Πρακτική άσκηση

Κατάρτιση

Μαθητεία

Στήριξη της κινητικότητας

Ηλεκτρονική μάθηση

Εκδηλώσεις

Επιχειρηματική υποστήριξη

Οικονομική υποστήριξη

Εθελοντισμός

Επαγγελματική καθοδήγηση

Εκπαίδευση σε ξένες γλώσσες.

Η Πρώτη σου εργασία μέσω του EURES (σελίδα eures) είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας που βοηθάει τους νέους (18-35 ετών) να βρουν ευκαιρίες εργασίας, πρακτικής άσκησης ή μαθητείας σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ, στη Νορβηγία ή στην Ισλανδία, και τους εργοδότες να βρουν καταρτισμένο εργατικό δυναμικό.

Ζητήστε τη σχετική υποστήριξη του CleverCareer.

 

 

Τροφή για σκέψη

Κάθε άνθρωπος, νέος, γονιός, ενήλικος, παίρνει καθημερινά αποφάσεις για τη σταδιοδρομία του. Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τις αποφάσεις του; Ικανότητες, αξίες, ενδιαφέροντα, κίνητρα, προσωπικά χαρακτηριστικά, δεξιότητες, ευκαιρίες και περιορισμοί περιβάλλοντος στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον... Παίρνουμε αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη μας ολοκληρωμένα δεδομένα ή αποσπασματικά με βάση πρόσκαιρους συναισθηματικούς παράγοντες;

 

 

Έρευνες αγοράς για το παρόν και το μέλλον των επαγγελμάτων (2026-17)

Εάν θέλεις να βρεις εργασία στην Ελλάδα του σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Manpower στην Καθημερινή (15.12.16),

απόκτησε τεχνικές δεξιότητες:
α) στις επαγγελματικές πωλήσεις
β) στις υπηρεσίες ΙΤ
γ) ως εξειδικευμένος τεχνίτης (πχ. τεχνίτης εργαλειομηχανών),
φροντίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη των προσωπικών σου δεξιοτήτων.

Διανοητικό το μέλλον των επαγγελμάτων (youtube)

Η δημιουργικότητα, η συναισθηματική νοημοσύνη και η γνωστική ευελιξία είναι οι απαραίτητες δεξιότητες για την αγορά εργασίας των επόμενων δύο ετών, σύμφωνα με έρευνα της Manpower Group (Φεβ. 2017) που έγινε με 18.000 εργοδότες σε 43 χώρες και δημοσιεύτηκε με τον τίτλο: The Skills Revolution, Digitization and Why Skills and Talent Matter (η επανάσταση των δεξιοτήτων, ψηφιοποίηση και γιατί οι δεξιότητες και το ταλέντο μετράνε).

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, το Cloud Computing, και το Big Data Analytics είναι οι τομείς του "επόμενου διαδικτύου" που δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις στην εργασία, στην ιδιωτική ζωή και στο περιβάλλον. Stay connected and do more ή καλύτερα κάνε κάτι διαφορετικό!

 

 

Πρόγραμμα Ψυχολογικής Ετοιμότητας για νέους σπουδαστές/φοιτητές
 


Ολοκληρωμένη ψυχολογική υποστήριξη για εφήβους και νέους ενήλικες που πρόκειται να ξεκινήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε έχουν άγχος για τη μετάβαση, είτε είχαν κάποια δυσκολία κατά τη διάρκεια της δευτεροβάθμιας/μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 Διαχείριση των αλλαγών και των νέων κοινωνικών και συναισθηματικών προκλήσεων.
 


Δεξιότητες αντιμετώπισης του κοινωνικού άγχους. Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων με κίνητρα για απόκτηση και διατήρηση φίλων.
 


Ειδικές παρεμβάσεις για μαθητές που διαφέρουν λόγω μαθησιακών δυσκολιών, λόγω χαρισματικότητας, ή λόγω ψυχικών διαταραχών.

 

-- Ανάλογες υπηρεσίες παρέχονται σε αποφοίτους που συνεχίζουν τις σπουδές τους (μεταπτυχιακό, διδακτορικό, μεταδιδακτορικό).

 

Copyright, 19/5/2024, Ιωάννα Ν. Τριπερίνα

 

 

Πρόσωπα επικοινωνίας / Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές / coaches

 

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα

Ψυχολόγος BSc MSc

 

Σοφία Ν. Τριπερίνα

Σύμβουλος Οργάνωσης Δια Βίου Μάθησης

Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας

 

 

Copyright, 1/9/2000-2024, Ιωάννα Ν. Τριπερίνα

Μόνο με την έγγραφη άδεια της συγγραφέως επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου με οποιοδήποτε τρόπο - έντυπο, ηλεκτρονικό, ηχητικό ή οπτικό - ή μορφή - τμηματικά ή περιληπτικά.

 

 

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος BSc MSc

Έδρα CleverCareer: Γληνού Δημ. 38, 32200 Θήβα, Βοιωτία, Ελλάδα | T. +302262302619 | K. +306977702872

gmail: ioannatriperina

www.clevercareer.gr, copyright Ι.Ν.Τ, 2000-2024

 

 

Βιογραφικό | Υπηρεσίες | BlogΕπικοινωνία

 

 

Χαιρόμαστε να συνδεθούμε μαζί σας