Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών για ιδιώτες και επιχειρήσεις

>Ψυχολογία Προσώπων  >Οργανωσιακή Ψυχολογία  >Ψυχολογία Δ.Β.Μάθησης  >Βιογραφικό  >Blog  >Στοιχεία επικοινωνίας  >English  

 

> Blog

ψυχική υγεία και ευημερία | ανθρώπινες σχέσεις | οικογένεια, παιδί, έφηβος | εργασία/επιχειρήσεις | μάθηση και ανάπτυξη | πολιτισμός

 

 

Ψηφιακός Γραμματισμός

η ψυχική του διάσταση

 

της Ι.Ν.Τριπερίνα, Ψυχολόγου, MSc Occ Psy
 

photo by egor khomiakov on unsplash

 

στα πλαίσια του project "intrip-talks-city"

 

Το Φθινόπωρο ανοίγουμε για τα καλά το φάκελο «Ψηφιακός Γραμματισμός: η ψυχική του διάσταση», θέμα το οποίο μελετούμε από τις αρχές του 2015 (βλ. http://www.clevercareer.gr/blog/humandigital.htm ).

  

Ποια είναι η έννοια του ψηφιακού γραμματισμού ενδεδυμένη με ψυχολογικό ενδιαφέρον:

Μαθαίνω τι, πώς και γιατί να καλλιεργήσω την ψηφιακή μου παιδεία, που περιλαμβάνει όλες τις πλατφόρμες επικοινωνίας: παντομίμα, λόγο, γραφή, ανάγνωση, σχέδιο, φωτογραφία, μουσική, κίνηση (βίντεο), μέσα μαζικής ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ποιος είναι ο σκοπός του ψηφιακού γραμματισμού:

Να προαχθεί η αξιοποίηση των ψηφιακών ευκαιριών, που παρέχονται πλέον από απόσταση και γίνονται με νέες μορφές αλληλεπίδρασης, και βρίσκουν εφαρμογή σε όλους τους τομείς, της εκπαίδευσης, της εργασίας, της τέχνης, της ψυχαγωγίας, των σχέσεων κλπ.

Να προληφθούν οι ψηφιακοί κίνδυνοι, όπως η εξάρτηση, ο εθισμός, η κατάχρηση, ο κυβερνοεκφοβισμός, ο ψηφιακός τραμπουκισμός, η αποπλάνηση, η παραβατικότητα, ο προσηλυτισμός, ο εξτρεμισμός κ.α., που οδηγούν σε κοινωνική απομόνωση, σε κοινωνικό αποκλεισμό, στην αίσθηση της μοναξιάς στον κυβερνοχώρο και σε άλλα δεινά.

 

Ποια είναι η ψυχική διάσταση του ψηφιακού γραμματισμού:

Ψηφιακός Πολιτισμός και Προσωπικότητα

 

Πώς υλοποιείται το project "Ψηφιακός Γραμματισμός: η ψυχική του διάσταση" στην πράξη;

 

Ανοιχτή συναντήση, διάρκειας 2 ωρών, που περιλαμβάνει παρουσίαση του θέματος με οπτικοακουστικά μέσα και συζήτηση. Η διοργάνωση γίνεται από τον φορέα που ενδιαφέρεται να παρέχει ευκαιρίες ευαισθητοποίησης και ψυχοεκπαίδευσης στα μέλη του (μικρές ομάδες έως 25 ατόμων, μεσαίες ομάδες έως 50 ατόμων, μεγάλες ομάδες έως 100 ατόμων, ή πολύ μεγάλες ομάδες). Δεχόμαστε προσκλήσεις από παντού.

 

Ομαδικές συναντήσεις στο χώρο μας. Οι ενδιαφερόμενοι (μεμονωμένα ή ως ομάδα) δηλώνουν το ενδιαφέρον τους και αφήνουν τα υπόλοιπα πάνω μας. Μέγεθος ομάδας: 8 άνθρωποι (+/- 4). Διάρκεια συνάντησης: 2 ώρες. Συχνότητα συναντήσεων: μία φορά το μήνα ή όπως το προσδιορίζει η ομάδα. Αριθμός συναντήσεων: 6 και όσες ακόμα θέλει η ομάδα. Χαρακτήρας συνάντησης: βιωματικός.

 

Ατομικά εξυπηρετούμε διαρκώς ενηλίκους και ανηλίκους με τις υπηρεσίες μας:

Ψυχολογική υποστήριξη

Ψυχολογική συμβουλευτική

Ψυχολογικό coaching

Ψυχολογική θεραπεία.

 

Όποιος ενδιαφέρεται για συμμετοχή στις ομαδικές συναντήσεις, για οργάνωση κάποιας ανοιχτής συνάντησης ή για ατομικές συνεδρίες, μάς παίρνει τηλέφωνο ή μάς στέλνει μήνυμα.

 

 

Copyright, 1/9/2017, Ιωάννα Ν. Τριπερίνα. Μόνο με την έγγραφη άδεια της συγγραφέως επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου με οποιοδήποτε τρόπο - έντυπο, ηλεκτρονικό, ηχητικό ή οπτικό - ή μορφή - τμηματικά ή περιληπτικά. 

 

 

Εάν έχετε απορίες ή σχόλια, θα χαρώ για την επικοινωνία.

Υπογράφει η

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος MSc. Occ Psy, αριθμός αδείας ψυχολόγου 3750-19/5/97

CleverCareer, Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών για ιδιώτες και επιχειρήσεις

Έδρα: Γληνού 38, 32200 Θήβα | T. +302262302619 | K. +306977702872

email: ioanna.triperina at clevercareer.gr | skype: iotrip

 

Κλείστε ένα ραντεβού

 

 

 

www.clevercareer.gr, copyright Ι.Ν.Τ, 1997-2017