Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος MSc Occ Psy αρ. αδ. 3750/19.5.97

>Ψυχολογία Προσώπων  >Οργανωσιακή Ψυχολογία  >Ψυχολογία Δ.Β.Μάθησης  >Βιογραφικό  >Blog  >Στοιχεία επικοινωνίας  >English  

 

 

> Ομάδες Για Όλες τις Γενεές

 

Ζευγάρια, Γονείς, Εργένηδες, Ηλικιωμένοι, Ενήλικες, Έφηβοι, Παιδιά...

 

                                                               

 

Διαχείριση Στρες

Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων 

Αποτελεσματικότητα στο Γονεικό Ρόλο

Career Coaching - Entrepreneurship

Πολλαπλές Γενεές με Πολλαπλή Ευφυία

 

Από το έτος 2000, κάθε χρονιά με διαφορετικό τίτλο και προσαρμοζόμενοι στις ανάγκες του ανθρώπου έτσι όπως αλλάζουν καθώς εξελίσσεται η ζωή, οργανώνουμε και συντονίζουμε ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής ενηλίκων.

 

Οφέλη της συμμετοχής ενός προσώπου σε ομάδα συμβουλευτικής:

-διευκολύνει την κοινωνική υποστήριξη ("ανήκω σε μια ομάδα που όλοι αντιμετωπίζουμε λίγο πολύ τα ίδια"), την αποενοχοποίηση και την ιεράρχιση των αναγκών,

-δίνει ευκαιρίες σχεσιοδυναμικής αλληλεπίδρασης ("δοκιμάζω σε προστατευμένο πλαίσιο διάφορες πτυχές των σχέσεών μου με τους άλλους"),

-ενθαρρύνει και πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα ("διευρύνω την προοπτική μου καθώς ακούω την προσέγγιση των άλλων"),

-αντιμετωπίζει ζητήματα που χρήζουν πρακτικής, συναισθηματικής ή συμπεριφορικής παρέμβασης με θετική προσέγγιση.

-έχει χαμηλότερο κόστος από την ατομική παρέμβαση.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε τα μειονεκτήματα, τα εμπόδια ή τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς σε μία ομάδα και τις διαφορές ατομικής και ομαδικής παρέμβασης.

 

Για να πάρετε μέρος επιλέγετε να συμμετέχετε σε μία από τις ακόλουθες ομάδες, δηλώνοντάς μας το ενδιαφέρον σας καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς:

 

 

Διαχείριση Στρες:
η θετική ψυχολογική παρέμβαση

Στις συνεδρίες μας θα μάς απασχολήσουν οι έννοιες της συναισθηματικής ευφυίας, των δεξιοτήτων που αντιπαρέρχονται το στρες, των γνωσιακών σχημάτων, της αναθεώρησης της σκέψης, της τροποποίησης της συμπεριφοράς, της ενεργοποίησης αξιών.

Η ψυχολογική παρέμβαση

Σκοπός μας είναι να εξοπλίσουμε τον άνθρωπο να αντιμετωπίζει το στρες της καθημερινότητας (σπίτι, εργασία, κλπ.) και των απαιτητικών καταστάσεων της ζωής (πχ. παιδιά σε μεταβατική φάση, διαζύγιο, απώλεια συντρόφου, κρίση μιας σημαντικής σχέσης, νέα εργασία, απώλεια εργασίας, κλπ.) με μια σειρά λειτουργικών συμπεριφορών.

Οι συνεδρίες είναι δίωρες και πραγματοποιούνται συνήθως μία φορά το μήνα. Δηλώστε μας το ενδιαφέρον σας για να σάς δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.

Οι έχοντες ανάγκες διαχείρισης στρες μπορούν, αντί για συμμετοχή σε ομάδα, να ζητήσουν συνεδρίες ένας προς έναν με την ψυχολόγο.

Από το βιβλίο της Ιωάννας Ν. Τριπερίνα "Διαχείριση Καριέρας και Απόδοσης", 2002, σκίτσο της Κ. Βαμβασάκη.

 

 

Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων 

Στις συνεδρίες μας ασχολούμαστε με θέματα επικοινωνίας που αφορούν όλους τους ανθρώπους. Διακρίνουμε τις έννοιες της παθητικότητας, της επιθετικότητας, της παθητικοεπιθετικότητας και της διεκδικητικότητας. Εμβαθύνουμε στο θέμα της αποδοχής, της έκφρασης και της διαχείρισης των συναισθημάτων. Εστιάζουμε σε δύσκολα συναισθήματα όπως ο θυμός και η ζήλια που βρίσκουν εφαρμογή σε κάθε είδους σχέσεις: σχέσεις με το άλλο φύλο (είτε singles, είτε ζευγάρια), με συγγενείς, με φίλους, σχέσεις στην οικογένεια, στο σχολείο/σχολή, στην εργασία, στην κοινότητα. Η μοναξιά, η αποξένωση, οι συγκρούσεις και άλλες εκφάνσεις της έλλειψης επικοινωνίας της εποχής μας μάς οδηγούν να αναζητήσουμε εναλλακτικές προσεγγίσεις και τρόπους παρέμβασης. Ιδιαίτερες συνθήκες όπως διάφορες κρίσεις, ο χωρισμός, το πένθος, η αναζήτηση συντρόφου, η προετοιμασία του γάμου μάς απασχολούν ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε δεξιότητες που τονώνουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοεικόνα μας και μάς ενδυναμώνουν να χτίσουμε ικανοποιητικές και αποτελεσματικές σχέσεις μέσα από τη θετική εφαρμοσμένη ψυχολογία.

Οι συνεδρίες είναι δίωρες και πραγματοποιούνται συνήθως μία φορά το μήνα. Δηλώστε μας το ενδιαφέρον σας για να σάς δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.

Οι έχοντες ανάγκες γύρω από θέματα διαπροσωπικών σχέσεων μπορούν, αντί για συμμετοχή σε ομάδα, να ζητήσουν συνεδρίες ένας προς έναν με την ψυχολόγο ή συνεδρίες ζεύγους.

 

 

Αποτελεσματικότητα στο Γονεικό Ρόλο:
θετική ανατροφή για ευτυχισμένα παιδιά

Στις συνεδρίες μας οι γονείς προσδιορίζουν τις αξίες, τις αρχές, τον τρόπο που επιλέγουν για να αναθρέψουν τα παιδιά τους, εντοπίζοντας τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ξεκινώντας από τις ανάγκες των γονέων, τα συναισθήματα και τις προσδοκίες τους, προσεγγίζουμε ζητήματα όπως: πώς αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα των παιδιών μας και τα διευκολύνουμε να τα εκφράζουν, πώς επικοινωνούμε μαζί τους και πώς ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών. Αφηγούμαστε οικογενειακές ιστορίες και γονεικά μοντέλα ρόλων. Φανταζόμαστε την εξέλιξη των γονέων και των παιδιών μέσα στην οικογένεια. Αναλογιζόμαστε τη διαφορετικότητα του κάθε μέλους της οικογένειας. Μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε οικογενειακές συγκρούσεις και διαφορές, και τη δύσκολη συμπεριφορά των παιδιών. Αξιοποιούμε το παιχνίδι ως μέσο επικοινωνίας της οικογένειας. Αναγνωρίζουμε πώς η επικοινωνία των γονέων μεταξύ τους επηρεάζει τα παιδιά. Εντοπίζουμε και αναγνωρίζουμε τις δυνατότητες των παιδιών μας, βρίσκουμε δημιουργικές διεξόδους ελεύθερου χρόνου και υποστηρίζουμε διακριτικά τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών. Δίνουμε απαντήσεις σε ζητήματα όπως τι είναι η αγάπη, πώς γνωρίζουμε το σωστό, πώς αλλάζουμε, πώς πετυχαίνουμε συνεργασία χωρίς τιμωρία, πώς αξιοποιούμε σωστά τις νέες τεχνολογίες. Μάς απασχολούν παγκόσμιες αξίες όπως η προστασία της φύσης, η μή βία, η διαφορετικότητα, η φιλία, ο θηλασμός. Η ατζέντα των συνεδριών μας είναι ανοιχτή για να χωρέσει τα αιτήματα όλων των γονέων.

Οι συνεδρίες είναι δίωρες και πραγματοποιούνται συνήθως μία φορά το μήνα. Δηλώστε μας το ενδιαφέρον σας για να σάς δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.

Οι έχοντες ανάγκες συμβουλευτικής γονέων/οικογένειας μπορούν, αντί για συμμετοχή σε ομάδα, να ζητήσουν συνεδρίες ένας προς έναν με την ψυχολόγο.

 

 

Career Coaching - Entrepreneurship

Στις συνεδρίες μας οι ενδιαφερόμενοι διευκολύνονται τους να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να θέσουν κατάλληλους στόχους, λαμβάνοντας ανατροφοδότηση και τη δυνατότητα πρόσβασης στις κατάλληλες πηγές ενημέρωσης για να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις σχετικά με την επαγγελματική σταδιοδρομία τους. Σκοπός μας είναι να αναδείξει ο ενδιαφερόμενος τα δυνατά του σημεία και να ξεπεράσει τις αδυναμίες του, οργανώνοντας τα σχέδιά του, σύμφωνα με τις προσωπικές διαθέσεις και τις δυνατότητές, αλλά και τις διαθέσιμες ευκαιρίες και τους περιορισμούς της αγοράς. Απώτερος στόχος μας είναι να αξιοποιήσει ο ενδιαφερόμενος το δυναμικό του, να νιώθει καλά με τις εκπαιδευτικές και/ή επαγγελματικές επιλογές του, στις οποίες να μπορεί αποδίδει τα μέγιστα, να έχει ένα αίσθημα πληρότητας, δημιουργικότητας και επίτευξης.

Για να ξεκινήσει κάποιος τη δική του μικρή επιχείρηση δεν λείπουν συνήθως οι ιδέες. Λείπει η τόλμη, το θάρρος, η αυτοπεποίθηση, γιατί κυριαρχεί ο φόβος της αποτυχίας. Επίσης χρειάζονται κάποιες βασικές ικανότητες και δεξιότητες συμπεριφοράς, καθώς και να αξιοποιηθούν κατάλληλα οι εμπειρίες και οι δεδομένες δυνατότητες ενός ανθρώπου (ή μιας ομάδας) και ενός περιβάλλοντος, στα πλαίσια ενός οργανωμένου σχεδίου. Για όλα αυτά σάς υποστηρίζουμε στο CleverCareer: για την ανάπτυξη των ηγετικών και επιχειρηματικών δυνατοτήτων σας, δηλαδή της δημιουργικότητας, της πρωτοβουλίας, της συναισθηματικής ενεργοποίησης και ανθεκτικότητας, της επιμονής, της ευελιξίας κ.α. Κι αν θέλετε να εμπνευστείτε από κάποιες επιχειρηματικές ιδέες δείτε εδώ: http://www.entrepreneur.com/article/201588.

Οι συνεδρίες είναι δίωρες και πραγματοποιούνται συνήθως μία φορά το μήνα. Δηλώστε μας το ενδιαφέρον σας για να σάς δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.

Οι έχοντες ανάγκες ατομικής συμβουλευτικής (career coaching) μπορούν να ζητήσουν συνεδρίες ένας προς έναν με την ψυχολόγο.

 

 

Copyright, 1.4.2002, Ιωάννα Ν. Τριπερίνα. Μόνο με την έγγραφη άδεια της συγγραφέως επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου με οποιοδήποτε τρόπο - έντυπο, ηλεκτρονικό, ηχητικό ή οπτικό - ή μορφή - τμηματικά ή περιληπτικά.

 

 

Πολλαπλές Γενεές με Πολλαπλή Ευφυία

Η Ευρωπαική Εβδομάδα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (24-28 Οκτωβρίου 2016) μας θυμίζει ότι το ανθρώπινο δυναμικό της Ευρώπης γερνάει και χρειάζεται να μεριμνήσουμε για αυτό. Οι κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη εξαιτίας του γηράσκοντος πληθυσμού της, δεν μπορούν να μας αφήσουν αμέτοχους ως χώρα.

Κι αν το κράτος δεν έχει μια δημογραφική στρατηγική, την αναλαμβάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία. Το CleverCareer πάντα πρωτοπόρο με άμεσα εφαρμόσιμες ιδέες!

Η πρότασή μας:

Άνθρωποι διαφορετικών γενεών, νέες μαμάδες και μπαμπάδες με τα μωρά και τα παιδάκια τους και άνθρωποι τρίτης ηλικίας, συναντιώνται στο χώρο μας.  

- Ηλικιωμένοι που θα ένιωθαν μοναξιά και έλλειψη χρησιμότητας, εάν έμεναν στο σπίτι τους.

- Νέες οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια, την οποία δεν μπορούν να βρουν εξ ιδίων.

Στις συναντήσεις μας ο ένας μαθαίνει από τον άλλο, αισθάνεται χρήσιμος, μοιράζεται τη χαρά ή τη στενοχώρια του.

Ας θυμηθούμε ότι:

Οι μοναχικοί άνθρωποι έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.

Οι άνθρωποι χωρίς κοινωνική υποστήριξη έχουν λιγότερες πιθανότητες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους.

Οι συνεδρίες είναι ωριαίες και πραγματοποιούνται συνήθως μια φορά την εβδομάδα. Δηλώστε μας το ενδιαφέρον σας για να σάς δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.

Οι έχοντες ανάγκες ατομικής συμβουλευτικής μπορούν να ζητήσουν συνεδρίες ένας προς έναν με την ψυχολόγο.

 

 

Οι πέντε γενεές:

Γενιά του Πολέμου - War Generation: γεννήθηκαν μεταξύ 1926 και 1945.

Γενιά Μπέιμπι Μπουμ - Baby boom Generation: γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1965.

Γενιά Χ - Generation X: γεννήθηκαν μεταξύ 1966 και 1985.

Γενιά Υ - Generation Υ / Millennials: γεννήθηκαν μεταξύ 1986 και 2005.

Γενιά Ζ - Generation Z: γεννήθηκαν από το 2006 και θα γεννηθούν έως το 2025.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

 

Copyright, 24.10.2016, Ιωάννα Ν. Τριπερίνα. Μόνο με την έγγραφη άδεια της συγγραφέως επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου με οποιοδήποτε τρόπο - έντυπο, ηλεκτρονικό, ηχητικό ή οπτικό - ή μορφή - τμηματικά ή περιληπτικά.

 

 

Δημιουργός και Πρόσωπο επικοινωνίας

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος MSc Occ Psy

 

Κλείστε ένα ραντεβού

 

 

www.clevercareer.gr, copyright Ι.Ν.Τ, 1997-2018