Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος MSc Occ Psy αρ. αδ. 3750/19.5.97

>Προσωπική Θεραπεία  >Οικογενειακή Θεραπεία  >Επιχειρησιακή Θεραπεία  >Βιογραφικό  >Blog  >Στοιχεία επικοινωνίας  >English  

 

 

> CleverCareer Lab

 

 

Ξαναδείτε την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, τα μαθηματικά και την τέχνη μέσα από την ψυχολογία.

 

Για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

 

Για μαθητές Λυκείου, Φοιτητές / Σπουδαστές και ενδιαφερόμενους Επιστήμονες λειτουργεί το CleverCareer HackerSpace.

 

 

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία παιχνιδιού, δημιουργίας, μάθησης, προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης, στην ψηφιακή εποχή.

 

Καλλιεργούμε

ΣΕΝΑΡΙΟ

Κάθε συνάντηση βασίζεται σε ένα διαφορετικό σενάριο, το οποίο τα παιδιά εξελίσσουν με το δικό τους τρόπο: προτείνουν, επιλέγουν, εφαρμόζουν, αξιολογούν και βελτιώνουν.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Τα παιδιά χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες (arduino, raspberry pi, 3D printing, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ελεύθερο λογισμικό, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα), και άλλα υλικά για να φτιάξουν ιστοσελίδες, ρομπότ, μουσικά όργανα, έξυπνες οικιακές λειτουργίες, καρτούν, ταινίες, διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα, πόλεις, βιβλία, παιχνίδια, ρούχα, οικοκαλλιέργειες, ό,τι μπορεί να βάλει ο νους.

 

ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Κάθε παιδί διευκολύνεται και ενθαρρύνεται να εκφραστεί ολοκληρωμένα

  1. γραφή, ανάγνωση, ρητορική

  2. επιστημονική έρευνα και εφαρμογή

  3. σωματική κίνηση

  4. φυσιολατρικά

  5. καλλιτεχνικά (όραση, ακοή, αφή, όσφρηση, γεύση)

  6. συναισθηματικά

  7. διαπροσωπικά

γιατί έτσι μπορεί να επιτευχθεί η ισορροπημένη ανάπτυξή του με σκοπό την ευτυχία και την επιτυχία, με προσωπικά κριτήρια, μέσα από DO - IT - TOGETHER κουλτούρα και τις επιστημονικές αρχές της βιωματικής μάθησης, προσωποκεντρικά, ομαδοκεντρικά, ανθρωποκεντρικά.

Μέχρι πρότινος κυριαρχούσε στην σκέψη του μέσου ανθρώπου το δίπολο θεωρητική ή θετική κατεύθυνση. Τώρα έχει αρχίσει να γίνεται κοινή πεποίθηση ότι το πλήρες δυναμικό αξιοποιείται όταν αντιληφθούμε την ενότητα μεταξύ θετικού και θεωρητικού. Η ψυχολογία είναι το πλαίσιο που ενώνονται.

 

ΚΙΝΗΤΡΑ

Τα παιδιά αποκτούν κίνητρα μάθησης, ενθαρρύνονται να αγαπήσουν τη μάθηση, μαθαίνουν να μαθαίνουν και να αξιοποιούν ενεργητικά τη μάθηση, χτίζουν μεθοδικά τον πύργο της μάθησης και του δίνουν μια πρωτότυπη χρηστική αξία με το δικό τους στίγμα. Με αυτές τις βασικές δεξιότητες: (α) μαθαίνω πώς να μαθαίνω και γίνομαι ενεργός ψηφιακός πολίτης και (β) συνεργάζομαι αξιοποιώντας αποτελεσματικά τις νέες τεχνολογίες, θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία ως επέκταση των δυνατοτήτων του ανθρώπου, διαμορφώνοντας έναν καλύτερο κόσμο (διαβάστε εδώ).

 

 

ΠΩΣ θα πάρετε μέρος

Μία φορά την εβδομάδα πραγματοποιείται συνάντηση διάρκειας μιας ως δύο ωρών στο χώρο μας στη Θήβα (Γληνού 38, τηλ. 2262302619). Κάθε συνάντηση είναι αυτοτελής. Όποιος ενδιαφέρεται και του ταιριάζει, συμμετέχει σε όλο τον κύκλο των συναντήσεων που διαρκεί τρεις μήνες, και τους τρεις κύκλους του χρόνου ή για όσα χρόνια θέλει να ανήκει σε μια δημιουργική και συνεργατική ομάδα που επιδιώκει να είναι χρήσιμη στην τοπική και την παγκόσμια κοινότητα.

Σε κάθε συνάντηση προσφέρεται υγιεινό σνάκ από το οικιακής χρήσης περιβόλι μας βιολογικής γεωργίας "το Κατώι του Κολιού" στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Ακούμε επιλεγμένη μουσική και σηκωνόμαστε από τις θέσεις μας. Μόνο αν το ζήσεις, θα το καταλάβεις!

Μια καλή ιδέα έχουν πάρει τα τελευταία έξι χρόνια τα παιδιά του Συναισθηματικού Παιχνιδοσχολείου μας στη Θήβα. Από τα δύο ως τα οκτώ τους χρόνια τα μεγαλώσαμε με βιωματικό παιχνίδι πολλαπλής ευφυίας. Τώρα που μεγάλωσαν τα παιχνιδοσχολιαρόπουλα απογειώνουμε τις δυνατότητες!

- Σου αρέσουν οι νέες τεχνολογίες;

- Κάθεσαι μόνος σου και περνάς παθητικά την ώρα σου με games και παρόμοια ή θέλεις να προβλέψεις ώστε να μην σου συμβεί αυτό;

- Έχεις ερευνητικές ανησυχίες, σαν μικρός επιστήμονας ή εφευρέτης;

- Θέλεις να κάνεις κάτι καινούριο, δημιουργικό και εποικοδομητικό που θα σου δώσει ώθηση για ανεξάντλητες δυνατότητες;

- Θέλεις να βρεις κι άλλα παιδιά σαν κι εσένα;

Έλα στο CleverCareer Lab.

Προσεγγίστε μας με κάποια από τις δυνατότητες που δίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάρτε μας τηλέφωνο ή κανονίστε να συναντηθούμε από κοντά για τις λεπτομέρειες.

 

 

Δημιουργός και

Πρόσωπο επικοινωνίας

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος MSc Occ Psy

Έδρα Ψυχολογικού Γραφείου CleverCareer: Γληνού 38, 32200 Θήβα, Βοιωτία, Ελλάδα | T. +302262302619 | K. +306977702872

www.clevercareer.gr, copyright Ι.Ν.Τ, 1997-2018

 

 

Κλείστε ένα ραντεβού