Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος MSc Occ Psy αρ. αδ. 3750/19.5.97

>Προσωπική Θεραπεία  >Οικογενειακή Θεραπεία  >Επιχειρησιακή Θεραπεία  >Βιογραφικό  >Blog  >Στοιχεία επικοινωνίας  >English  

 

 

> Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

από το CleverCareer... με αφοσίωση στην ψυχική ευημερία

της Ι.Ν.Τριπερίνα, Ψυχολόγου MSc. Occ Psy

 

Εάν η καριέρα είναι θέμα marketing και επικοινωνίας, τότε δεν επιδιώκεται επαγγελματική ικανοποίηση και απόδοση, αλλά συμβατικότητα, απαξίωση, και τελικά αδιέξοδο.

Η καριέρα είναι ψυχολογική υπόθεση, καθώς είναι αξιοποίηση της προσωπικότητας και συνδέεται με το νόημα της ύπαρξης στο υπάρχον κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.

Στις συνεδρίες μας οι ενδιαφερόμενοι διευκολύνονται να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να θέσουν κατάλληλους στόχους, λαμβάνοντας ανατροφοδότηση.

Παρέχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης στις κατάλληλες πηγές ενημέρωσης για να ληφθούν οι καλύτερες αποφάσεις σχετικά με την επαγγελματική σταδιοδρομία.

Σκοπός μας είναι να αναδείξει ο ενδιαφερόμενος τα δυνατά του σημεία και να ξεπεράσει τις αδυναμίες του, οργανώνοντας τα σχέδιά του, σύμφωνα με τις προσωπικές διαθέσεις και δυνατότητες, αλλά και τις διαθέσιμες ευκαιρίες και τους περιορισμούς της αγοράς.

Απώτερος στόχος μας είναι να αξιοποιήσει ο ενδιαφερόμενος το δυναμικό του, να νιώθει καλά με τις εκπαιδευτικές και/ή επαγγελματικές επιλογές του, στις οποίες να μπορεί αποδίδει τα μέγιστα, να έχει ένα αίσθημα πληρότητας, δημιουργικότητας και επίτευξης.

Για να ξεκινήσει κάποιος τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα δεν λείπουν συνήθως οι ιδέες. Λείπει η τόλμη, το θάρρος, η αυτοπεποίθηση, γιατί κυριαρχεί ο φόβος της αποτυχίας, δεδομένης της συρρίκνωσης και της τρομοκρατίας που επικρατεί στην αγορά. Επίσης χρειάζονται βασικές ικανότητες και δεξιότητες συμπεριφοράς, καθώς και να αξιοποιηθούν κατάλληλα οι εμπειρίες και οι δεδομένες δυνατότητες ενός ανθρώπου (ή μιας ομάδας) και ενός περιβάλλοντος, στα πλαίσια ενός οργανωμένου σχεδίου.

Για όλα αυτά σάς υποστηρίζουμε στο CleverCareer: για την ανάπτυξη των ηγετικών και επιχειρηματικών δυνατοτήτων: της δημιουργικότητας, της πρωτοβουλίας, της συναισθηματικής ενεργοποίησης και ανθεκτικότητας, της επιμονής, της ευελιξίας κ.α.

Νιώστε άνετα να επικοινωνήσετε μαζί μας για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών σας στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τη δια βίου συμβουλευτική της σταδιοδρομίας σας, για το coaching της καριέρας σας, είτε βρίσκεστε σε φάση αλλαγής είτε σε κρίσιμη κατάσταση, είτε θέλετε μια δυναμική ενεργοποίηση.

Η βασική παρέμβαση - αφορά ηλικίες άνω των 12 ετών και ανθρώπους κάθε ηλικίας χωρίς όριο - περιλαμβάνει τη διερεύνηση και εκτίμηση με χρήση επιστημονικών θεωριών και μεθόδων των ικανοτήτων, των προσωπικών χαρακτηριστικών, των ενδιαφερόντων, των κινήτρων, των κλίσεων, των δεξιοτήτων ενός προσώπου προκειμένου να καταλήξει στη σύνταξη έκθεσης / αναφοράς.

 

Δανειστική βιβλιοθήκη

Δανείζουμε το βιβλίο "Διαχείριση Καριέρας και Απόδοσης. Εφαρμόζοντας την ψυχολογία στην εργασία" και μια σειρά άλλων εξειδικευμένων βιβλίων. Επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Διαβάστε κατατοπιστικά κείμενα

Για την ανεργία και την επιχειρηματικότητα εδώ, της Ι.Ν.Τριπερίνα, Ψυχολόγου MSc Occ Psy

Τι άλλαξε στην ψηφιακή εποχή; της Ι.Ν.Τριπερίνα, Ψυχολόγου MSc Occ Psy

Για την πολλαπλή ευφυία, της Ι.Ν.Τριπερίνα, Ψυχολόγου MSc Occ Psy

Αν θέλετε να εμπνευστείτε από κάποιες επιχειρηματικές ιδέες δείτε εδώ: http://www.entrepreneur.com/article/201588.

 

Τροφή για σκέψη

Κάθε άνθρωπος έχει κάποιο ταλέντο. Ορισμένα ταλέντα ενδέχεται να είναι προφανή, ενώ άλλα είναι ακόμα κρυμμένα. Ορισμένα φαίνονται εύκολα, ενώ άλλα χρειάζεται να κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά για να τα δει.

Κάθε άνθρωπος, νέος, γονιός, ενήλικος, παίρνει καθημερινά αποφάσεις για τη σταδιοδρομία του. Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τις αποφάσεις του; Ικανότητες, αξίες, ενδιαφέροντα, κίνητρα, προσωπικά χαρακτηριστικά, δεξιότητες, ευκαιρίες και περιορισμοί περιβάλλοντος στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον... Παίρνουμε αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη μας ολοκληρωμένα δεδομένα ή αποσπασματικά με βάση πρόσκαιρους συναισθηματικούς παράγοντες;

 

Έρευνες αγοράς για το παρόν και το μέλλον των επαγγελμάτων

Εάν θέλεις να βρεις εργασία στην Ελλάδα του σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η Manpower στην Καθημερινή (15.12.16),

απόκτησε τεχνικές δεξιότητες:
α) στις επαγγελματικές πωλήσεις
β) στις υπηρεσίες ΙΤ
γ) ως εξειδικευμένος τεχνίτης (πχ. τεχνίτης εργαλειομηχανών),
φροντίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη των προσωπικών σου δεξιοτήτων.

Διανοητικό το μέλλον των επαγγελμάτων: https://www.youtube.com/watch?v=8eP7nuZgNqU

Η δημιουργικότητα, η συναισθηματική νοημοσύνη και η γνωστική ευελιξία είναι οι απαραίτητες δεξιότητες για την αγορά εργασίας των επόμενων δύο ετών, σύμφωνα με έρευνα της Manpower Group (Φεβ. 2017) που έγινε με 18.000 εργοδότες σε 43 χώρες και δημοσιεύτηκε με τον τίτλο: The Skills Revolution, Digitization and Why Skills and Talent Matter (η επανάσταση των δεξιοτήτων, ψηφιοποίηση και γιατί οι δεξιότητες και το ταλέντο μετράνε).

Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, το Cloud Computing, και το Big Data Analytics είναι οι τομείς του "επόμενου διαδικτύου" που δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις στην εργασία, στην ιδιωτική ζωή και στο περιβάλλον. Stay connected and do more ή καλύτερα κάνε κάτι διαφορετικό!

 

 

Copyright, 2002-2018, Ιωάννα Ν. Τριπερίνα. Μόνο με την έγγραφη άδεια της συγγραφέως επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου με οποιοδήποτε τρόπο - έντυπο, ηλεκτρονικό, ηχητικό ή οπτικό - ή μορφή - τμηματικά ή περιληπτικά.

 

 

Πρόσωπα επικοινωνίας

 

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα CV

Ψυχολόγος MSc Occ Psy

 

Σοφία Ν. Τριπερίνα CV

Σύμβουλος Οργάνωσης Δια Βίου Μάθησης

Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας

 

 

Κλείστε ένα ραντεβού

 

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται σε συνεδρίες πρόσωπο με πρόσωπο στην Αθήνα, στη Θήβα και εξ αποστάσεως (online e-Ψυχολόγος).

 

 

Διαβάστε στο blog μας:

 

Ενημερωθείτε συνολικά:

 

Το θεραπευτικό μου προφίλ στο Instagram. Εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2018 και τρέχει ακόμα. Ακολουθήστε με.

 

 

Πρόσωπο επικοινωνίας

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος MSc Occ Psy

Έδρα Ψυχολογικού Γραφείου CleverCareer: Γληνού 38, 32200 Θήβα, Βοιωτία, Ελλάδα | T. +302262302619 | K. +306977702872

www.clevercareer.gr, copyright Ι.Ν.Τ, 1997-2019

 

 

Κλείστε ένα ραντεβού