Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος MSc Occ Psy αρ. αδ. 3750/19.5.97

>Προσωπική Θεραπεία  >Οικογενειακή Θεραπεία  >Επιχειρησιακή Θεραπεία  >Βιογραφικό  >Blog  >Στοιχεία επικοινωνίας  >English  

 

 

e-Ψυχολόγος

από το CleverCareer... με αφοσίωση στην ψυχική ευημερία

της Ι.Ν.Τριπερίνα, Ψυχολόγου MSc. Occ Psy

 

Εμείς στο CleverCareer

 

 

 

H online πλατφόρμα CleverCareer_YOU στο Instagram. Εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2018. Ακολουθήστε μας.

 

Το CleverCareer στα πλαίσια της έρευνας και ανάπτυξης στην ηλεκτρονική υγεία έχει εγκαινιάσει την online πλατφόρμα CleverCareer_YOU στο Instagram από το Νοέμβριο του 2018.

Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στην πλατφόρμα με διάφορους τρόπους, με κριτήρια επιλογής τους. Η σειρά εμφάνισης του περιεχομένου και η λεπτομέρειά του μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη, ενώ συνδέονται με αναλυτικότερο περιεχόμενο άλλων ηλεκτρονικών σελίδων μας.

Το CleverCareer_YOU βοηθά τους χρήστες του:

Να αναπτύξουν μια βασική κατανόηση της ψυχικής υγείας και ευημερίας τους με τη μέθοδο της ψυχο-εκπαίδευσης.

Να έχουν πρόσβαση σε έγκυρο ψυχο-εκπαιδευτικό περιεχόμενο σχετικά με το συναίσθημα, τη συμπεριφορά, τη σκέψη, το σώμα, την προσωπική θεραπεία, την οικογενειακή θεραπεία, την επιχειρησιακή θεραπεία, τη θεραπεία του κυβερνοεαυτού, την ψυχολογία ως επάγγελμα, την ψυχολογία ως επιστήμη.

Να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό του καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, έχοντας κοντά τους τον ψυχολόγο τους.

Το CleverCareer_YOU

Δεν υποκαθιστά την προσωπική θεραπεία, αλλά συνδέεται άψογα με τις συνεδρίες της ψυχολόγου Ι.Ν.Τριπερίνα πρόσωπο με πρόσωπο, διευκολύνοντας την επικοινωνία ψυχολόγου και εξυπηρετούμενου, επιτρέποντας περισσότερο χρόνο στην επεξεργασία των προσωπικών θεμάτων (αντί να αφιερώνεται χρόνος στην ψυχο-εκπαίδευση κατά τη διάρκεια των πρόσωπο με πρόσωπο συνεδριών) και ενισχύοντας την θεραπευτική συμμαχία. Λειτουργεί τόσο ως προεργασία της ψυχοθεραπείας, όσο και παράλληλα με αυτήν, αλλά και ως follow-up.

 

Ενημερωθείτε για τις Ψυχολογικές Υπηρεσίες μας

 

 

 

Βιβλιογραφία για την εφαρμογή της ψυχολογίας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες

 

Πληθαίνουν οι έρευνες για τις εφαρμογές της ψυχολογίας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

 

Στο Journal of Counseling Psychology δημοσιεύτηκε μια έρευνα που αναφέρει τρεις ερευνητικούς τομείς όπου η τεχνολογία είναι πιθανό να έχει σημαντικές επιπτώσεις: (1) στους μηχανισμούς και τις διαδικασίες, (2) στην κατάρτιση και την ανατροφοδότηση, και (3) στους τρόπους θεραπείας με τη μεσολάβηση της τεχνολογίας. Οι συγγραφείς του άρθρου περιγράφουν για κάθε τομέα τρέχοντα και επικείμενα παραδείγματα για το πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να αλλάξουν τις καθιερωμένες εφαρμογές. Η ψυχοθεραπεία είναι στα πρόθυρα μιας επανάστασης εμπνευσμένης από την τεχνολογία που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητάς της. Η ψυχοθεραπεία είναι αναμφισβήτητα μια ανθρώπινη προσπάθεια, και ως εκ τούτου η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας για τη θεραπεία πρέπει να αξιοποιήσει και να ενισχύσει τις ανθρώπινες δυνατότητες των ψυχολόγων, των φοιτητών ψυχολογίας και των εποπτών ψυχολόγων επισημαίνουν οι συγγραφείς.

Technology-Enhanced Human Interaction in Psychotherapy

Imel, Zac E.; Caperton, Derek D.; Tanana, Michael; Atkins, David C.

Journal of Counseling Psychology, Mar 20, 2017.

http://psycnet.apa.org/record/2017-12467-001

Copyright, 3/4/17, I. N. T.

 

Στο The Family Journal δημοσιεύτηκε κριτική και προτάσεις σχετικά με την ορολογία, το ήθος, την ηθική και νομική δεοντολογία και την ιστορία, για την υποβοηθούμενη από την τεχνολογία συμβουλευτική για ζευγάρια και οικογένειες.

Technology-Assisted Counseling for Couples and Families


 

Lee A. Teufel-Prida, Marissa Raglin, Samantha C. Long, Dawn M. Wirick, Lee A. Teufel-Prida, Marissa Raglin, Samantha C. Long, Dawn M. Wirick

The Family Journal, Jul 8, 2018.

http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1066480718770152?journalCode=tfja

Copyright, 10/7/18, I. N. T.

 

Ψηφιακή Υγεία
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε δελτίο τύπου με οδηγίες σχετικά με τις εφαρμογές ψηφιακής υγείας, όπως πχ. υπενθύμιση ραντεβού για θέματα υγείας, ψηφιακή επικοινωνία των παρόχων και των ληπτών υπηρεσιών υγείας, εξ αποστάσεως λήψη υπηρεσιών υγείας για όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές κλπ.
Το δελτίο τύπου εδώ:

https://www.who.int/news-room/detail/17-04-2019-who-releases-first-guideline-on-digital-health-interventions

Copyright, 17/4/19, I. N. T.

 

 

 

Πρόσωπο επικοινωνίας

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος MSc Occ Psy

 

Κλείστε ένα ραντεβού στο τηλ. 6977702872

 

 

www.clevercareer.gr, copyright Ι.Ν.Τ, 1997-2019