ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

 

της Ιωάννας Ν. Τριπερίνα
Ψυχολόγου BSc MSc

 

 

Υπηρεσίες | Βιογραφικό | Άρθρα | Επικοινωνία

 

 

 

Συμβουλευτική Ζεύγους

 

ολοκληρωμένες ψυχολογικές υπηρεσίες για ζευγάρια, για την προετοιμασία του γάμου, τη συμβίωση, τη λειτουργικότητα του γάμου, ή την κρίση στο γάμο με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας και των σχέσεων

 

 

Τα τρέχοντα συναισθήματα που προκύπτουν μέσα στη σχέση του ζευγαριού μπορεί να απορρέουν από βαθύτερα συναισθήματα και ευαλωτότητες του παρελθόντος, τα οποία εάν αναγνωριστούν και εκφραστούν μπορεί να βοηθήσουν τη σύνδεση παρά την αποσύνδεση του ζεύγους. Παρατηρώντας τη δυναμική του ζευγαριού στη συνεδρία, η ψυχολόγος λαμβάνει εικόνα της δυναμικής του ζευγαριού στη ζωή και διευκολύνει την έναρξη νέων συζητήσεων και αλληλεπιδράσεων, βασισμένων σε πιο ειλικρινή συναισθήματα.

 

Ωφελούνται ιδιαίτερα τα ζευγάρια που νιώθουν θυμό ή φόβο στη σχέση τους, που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη μεταξύ τους και νιώθουν προδομένοι, ή που δεν μπορούν να διαχειριστούν τη δυσκολία που προέκυψε. Μέσω της ψυχολογικής παρέμβασης επιδιώκεται η βελτίωση της σχέσης, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων και των ψυχικών τραυμάτων του καθενός ξεχωριστά.  

 

Τα ζευγάρια, στα πλαίσια της συμβουλευτικής / θεραπείας, μαθαίνουν:

  • να αναγνωρίζουν πώς οι εμπειρίες της παιδικής ηλικίας επηρεάζουν το πώς επικοινωνούμε, συμπεριφερόμαστε και ανταποκρινόμαστε στους άλλους στις ενήλικες σχέσεις.

  • νέους τρόπους να ακούν, να συντονίζονται με τα συναισθήματα του άλλου, να συζητούν τις ανάγκες τους και να ανταποκρίνονται σε συναισθηματικές καταστάσεις, χωρίς να κατηγορούν, να κριτικάρουν και να αντιδρούν αρνητικά, αλλά δείχνοντας κατανόηση και ενσυναίσθηση.

  • να αναγνωρίζουν τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα των αρνητικών αλληλεπιδράσεων στη σχέση τους, και να τα αλλάζουν με πιο λειτουργικά. Καθώς τα προβλήματα συνήθως προκύπτουν από ανασφάλειες και συναισθηματική απόσταση, τα ζευγάρια μαθαίνουν να επεξεργάζονται τις παρανοήσεις τους, να μειώνουν τις συγκρούσεις, να ανακαλύπτουν νέους τρόπους να συνδεθούν, να επικοινωνήσουν και να βρουν κοινό έδαφος.

Στις συνεδρίες εστιάζουμε σε δύσκολα συναισθήματα όπως ο θυμός και η ζήλια που εμφανίζονται συχνά στις σχέσεις με το άλλο φύλο, και σε καταστάσεις όπως η μοναξιά, η αποξένωση, οι συγκρούσεις και άλλες εκφάνσεις της έλλειψης επικοινωνίας της εποχής μας. Ιδιαίτερες συνθήκες όπως η προετοιμασία του γάμου, η λειτουργικότητα του γάμου, ή η λύση του γάμου, η ανατροφή των βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και η υποστήριξή τους στην κρίση του ζεύγους, αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής ανάλογα με τις ανάγκες. Επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε δεξιότητες που τονώνουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοεικόνα ενώ παράλληλα ενδυναμώνουν το χτίσιμο ικανοποιητικών και αποτελεσματικών σχέσεων με συνεργασία.

 

Ειδικότερα στο Διαζύγιο:

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού που τίθεται κάποια από τις παρακάτω ερωτήσεις:

Μπορούμε να αντέξουμε χωρίς να αλλάξουμε τίποτα στη σχέση μας;

Πώς μπορούμε να είμαστε μαζί και να είμαστε καλά;

Πώς μπορούμε να χωρίσουμε και να είμαστε καλά;

H Ψυχολόγος διευκολύνει την απάντηση αυτών των ερωτήσεων και ενθαρρύνει τη λήψη αποφάσεων και την υλοποίησή τους με τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο.

Μας απασχολεί πώς είναι ο κάθε ένας ξεχωριστά, πώς είναι ο κάθε ένας μέσα στο γάμο, πώς είναι ο ένας μαζί με τον άλλο ως ζευγάρι, πώς είναι το ζευγάρι στον κόσμο.

 


 

Η Ψυχολόγος ενδυναμώνει, ενθαρρύνει, υποστηρίζει, καθοδηγεί, διευκολύνει, εμπνέει στα πλαίσια μιας δυναμικής συνεργασίας με το ζευγάρι.

Συνεδρίες για όλη την ακαδημαϊκή χρονιά (από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο), διάρκειας 45-90 λεπτών, μία φορά την εβδομάδα (40 συνεδρίες), μία φορά το δεκαπενθήμερο (20 συνεδρίες), ή μία φορά το μήνα (10 συνεδρίες).

Θερινές συνεδρίες (από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο), μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ή μαραθώνιες συνεδρίες (πολλές ώρες μέσα στην ίδια μέρα ή σε ένα διήμερο-πενθήμερο).
Πρόσβαση σε χρήσιμο και ευχάριστο ψυχοεκπαιδευτικό υλικό.

 

copyrighted, Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, 2/2/04

 

 

Διαβάστε περισσότερα από την Ψυχολόγο Ιωάννα Ν. Τριπερίνα:

 

Ζευγάρι, Γάμος, Συμβίωση: βελτίωση σχέσεων

 

Οικογένεια και Διαζύγιο

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας.
 

 

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος BSc MSc

αρ.αδείας: 3750/19.5.97

 

Έδρα CleverCareer: Γληνού Δημ. 38, 32200 Θήβα, Βοιωτία, Ελλάδα | T. +302262302619 | K. +306977702872

gmail: ioannatriperina

www.clevercareer.gr

 

copyright Ι.Ν.Τ, 2000-2022

 

 

Υπηρεσίες | Βιογραφικό | Άρθρα | Επικοινωνία

 

Χαιρόμαστε να συνδεθούμε μαζί σας