Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος BSc MSc αρ. αδ. 3750/19.5.97
Βιογραφικό | Υπηρεσίες | Χάρτης | Επικοινωνία
Για να κάνετε συνεδρίες με την ψυχολόγο Ι.Ν.Τριπερίνα...
Πρόσωπα (ιδιώτες) κάθε ηλικίας
Ενήλικος, Μεσήλικος
Παιδί, Έφηβος, Νέος
65+ ετών
Ζευγάρια
Οικογένειες
Ομάδες
Οργανώσεις
Πώς θα έρθετε στην έδρα του "CleverCareer"
Έρευνα και Εφαρμογή
Ψυχική ανθεκτικότητα
Ψυχική ευημερία
Ψυχολογία
Ψυχολόγος
Υποβοηθούμενες από τις νέες τεχνολογίες ψυχοεκπαιδευτικές υπηρεσίες
CleverCareer_YOU on Instagram (on line platform for e-mental health and e-learning)
Σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει κρατική αποζημίωση της παροχής υπηρεσιών ψυχολόγου;
Ανάλογα με την υπηρεσία:
Τοπικά: ΘΗΒΑ και ΑΘΗΝΑ, Βοιωτία και Αττική
Εθνικά: σε όλη την Ελλάδα
Υπερεθνικά: σε όλο τον κόσμο (στα ελληνικά και στα αγγλικά)
Πρόσωπο με πρόσωπο συνεδρίες ή ομαδικές συνεδρίες
Γλώσσες επικοινωνίας:
Ελληνικά (μητρική)
Αγγλικά (άριστα)
Γερμανικά (καλά)
Πώς θα έρθετε στην έδρα του "CleverCareer" Πρότυπου Κέντρου Παροχής Ολοκληρωμένων Ψυχολογικών Υπηρεσιών
Διεύθυνση: Γληνού 38, 32200 Θήβα, Βοιωτία, Ελλάδα
Βρείτε το στο χάρτη
Τηλέφωνο: (+30) 2262302619, (+30) 6977702872
ψυχική υγεία | στρες | άγχος | κατάθλιψη | προσωπικότητα | νευρωτισμός | συναισθηματική ευφυία | εγκέφαλος | εθισμοί | διατροφή | καριέρα | αποκατάσταση | γήρας | ζεύγος | γάμος | γονείς | οικογένεια | σχέσεις | επιχειρησιακή θεραπεία | κοινότητα
1. Ψυχική Υγεία - Συναισθήματος, Προσωπικότητας, Συμπεριφοράς
2. Ζευγάρι, Γάμος, Οικογένεια, Παιδιά
3. Εργασία και Ζωή: μάθηση και ανάπτυξη
Έρευνα και Εφαρμογή
Η ψυχολογική έρευνα προσπαθεί να προάγει την κατανόηση των ψυχολογικών φαινομένων με ευρύτερο στόχο να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της ερευνητικής διαδικασίας σπάνια φτάνουν στη δημόσια σφαίρα με τρόπο ώστε να επηρεάσουν τις πολιτικές ή την εφαρμογή στην πράξη. Τις περισσότερες φορές φτάνουν ως δημοσιογραφικές ενημερωτικές αναφορές που τις παίρνει ο άνεμος, ή απευθύνονται αποκλειστικά στους επαγγελματίες και τους επιστήμονες της ψυχικής υγείας. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο διαμεσολαβητικός ρόλος ανάμεσα στους ερευνητές και το κοινό είναι ουσιαστικός, καθώς η εμπλοκή του κοινού είναι κρίσιμη για την αξιοποίηση της έρευνας για την πρόκληση της κοινωνικής αλλαγής. Για αυτό έχω πάρει την πρωτοβουλία να παίξω αυτόν το διαμεσολαβητικό ρόλο ως ψυχολόγος που, αξιοποιώντας εμπειρία του στην έρευνα (research), στην εφαρμογή στην πράξη (applied psychology), στο σχεδιασμό εμπειρίας (experience design) και στη συγγραφή, διαχέει τα αποτελέσματα της έρευνας στο ευρύ κοινό - παράλληλα με το έργο της εφαρμογής της έρευνας (private practice) - με σκοπό τόσο να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων όσο και να προκαλέσει κοινωνικές αλλαγές.
Ψυχική ανθεκτικότητα
"Το ζητούμενο στη ζωή των ανθρώπων είναι η ψυχική ανθεκτικότητα. Αυτό δεν σημαίνει να μην νιώθουμε πόνο και οδύνη, θλίψη και απογοήτευση. Και οπωσδήποτε δεν σημαίνει να μην μας επηρεάζει το παρελθόν μας, τα βιώματά μας, όσο τραυματικά κι αν ήταν. Σημαίνει όμως ότι δεν κυριαρχεί ο πόνος, η οδύνη, η θλίψη, η απογοήτευση, τα τραυματικά βιώματα στη ζωή μας, ότι δεν μας εξουσιάζουν, δεν μας καταδυναστεύουν. Σημαίνει ότι αναστοχαζόμαστε πάνω σε συναισθήματα, σκέψεις και συμπεριφορές που δεν λειτουργούν, κατανοούμε και αναθεωρούμε/επαναπροσδιορίζουμε την λειτουργικότητά τους, σπάζοντας τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα και τους φαύλους κύκλους. Αυτή είναι μια διαδικασία απελευθέρωσης, από τη δυσλειτουργία προς τη λειτουργικότητα. Υπάρχει μια μοναδική λειτουργικότητα για κάθε άνθρωπο, δεν είναι η ίδια για όλους. Αυτή χρειάζεται να την προσδιορίσουμε ποια είναι στην προσπάθειά μας να χτίσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα. Η προσωπικότητά μας, τόσο ως γενετικό δυναμικό όσο και ως περιβαλλοντικές επιδράσεις στη διαμόρφωσή της, η οποία αποτελεί τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον (δηλαδή την οικογένεια, το σχολείο, την κοινότητα), εκφράζεται με τη συμπεριφορά, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Την προσωπικότητά μας έχουμε να καλλιεργήσουμε ώστε να έχει ψυχική ανθεκτικότητα, κι αυτό είναι το έργο μου ως ψυχολόγου που συνεργάζεται μαζί σας."
Ψυχική ευημερία
"Ψυχική ευημερία διαθέτει ο άνθρωπος που έχει επίγνωση του δυναμικού του (των δυνατοτήτων και των αδυναμιών του),
που μπορεί να αντιμετωπίζει τις στρεσσογόνες καταστάσεις της ζωής,
που μπορεί να χτίζει και να διατηρεί λειτουργικές σχέσεις,
που μπορεί να εργάζεται δημιουργικά και αποτελεσματικά και
που μπορεί να συνεισφέρει στην κοινότητά του."
Ψυχολογία
Η επιστήμη που ερευνά τις ψυχικές λειτουργίες του ανθρώπου με σκοπό την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς τόσο σε σχέση με το βιολογικό της υπόβαθρο όσο και με τις κοινωνικές της αλληλεπιδράσεις, την μελέτη των γενεσιουργών αιτιών της και την εξεύρεση μεθόδων και τεχνικών παρέμβασης με απώτερο στόχο την τροποποίηση της σε ανθρωπιστική κατεύθυνση (EFPA, 2001). Διεθνώς η επιστήμη της Ψυχολογίας αναπτύσσεται και διδάσκεται αποκλειστικά στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί τέσσερα αυτόνομα Πανεπιστημιακά Τμήματα Ψυχολογίας από το 1986 έως το 1992 (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Παντείου και Ρεθύμνου). Η μεταπτυχιακή εξειδίκευση που παίρνει ο κάθε ψυχολόγος είναι ένα επιπλέον προσόν, πέραν των προαπαιτούμενων για τη χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.
Ψυχολόγος
Σύμφωνα με το ν.991/79, άρθρο 1, παρ. 2: «Ο ψυχολόγος στην άσκηση του επαγγέλματός του ερευνά και αξιολογεί την προσωπικότητα και την συμπεριφορά του ανθρώπου και εργάζεται με τις καθιερωμένες αρχές και μεθόδους της επιστήμης της ψυχολογίας για την αξιοποίηση και βελτίωσή του». Στην χώρα μας επαγγελματίας ψυχολόγος είναι ο πτυχιούχος ελληνικού ή αναγνωρισμένου αλλοδαπού Πανεπιστημιακού Τμήματος Ψυχολογίας, ο οποίος διαθέτει Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Ψυχολόγου, σύμφωνα με τους νόμους 991/79, 2646/98, Κ.Ο. 2005/36, που χορηγείται από την Νομαρχία. Με την άδεια αυτή ο κάτοχός της μπορεί να κάνει χρήση του τίτλου του ψυχολόγου και να ασκήσει ελεύθερα το επάγγελμα στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, σ΄ όλη την ελληνική επικράτεια. Οι ψυχολόγοι που εργάζονται ιδιωτικά απαλλάσσονται από το ΦΠΑ (ν. 2873 ΦΕΚ 285/12.2000), διότι σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου οι ψυχολογικές υπηρεσίες θεωρούνται υπηρεσίες υγείας.
Η Οικουμενική Διακύρηξη των Αρχών Δεοντολογίας για τους Ψυχολόγους
CleverCareer_YOU on Instagram (on line platform for e-mental health and e-learning) - pilot study
H online πλατφόρμα CleverCareer_YOU στο Instagram - μια πιλοτική εφαρμογή που εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2018.
Το CleverCareer στα πλαίσια της έρευνας και ανάπτυξης στην ηλεκτρονική υγεία και εκπαίδευση εγκαινίασε την online πλατφόρμα CleverCareer_YOU στο Instagram το Νοέμβριο του 2018. Έως τις 10 Μαρτίου 2020 η πλατφόρμα ήταν ανοιχτή σε όλους (με 150 ακόλουθους), από τις 11 Μαρτίου 2020 έγινε ιδιωτική (με 50 ακόλουθους) και τον Απρίλιο 2020 έκλεισε τον κύκλο της (με 50 ακόλουθους). Στη συνέχεια σταμάτησαν οι δημοσιεύσεις αλλά παρέμεινε ιδιωτική (με 50 ακόλουθους) για ένα χρόνο ακόμη (έως τις 7 Μαίου 2021).
Οι χρήστες μπορούσαν να περιηγηθούν στην πλατφόρμα με διάφορους τρόπους, με κριτήρια επιλογής τους. Η σειρά εμφάνισης του περιεχομένου και η λεπτομέρειά του ποίκιλε ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη, ενώ συνδεόταν με αναλυτικότερο περιεχόμενο άλλων ηλεκτρονικών σελίδων μας.
Το CleverCareer_YOU βοήθησε τους χρήστες του:
Να αναπτύξουν μια βασική κατανόηση της ψυχικής υγείας και ευημερίας τους με τη μέθοδο της ψυχο-εκπαίδευσης.
Να έχουν πρόσβαση σε έγκυρο ψυχο-εκπαιδευτικό περιεχόμενο σχετικά με το συναίσθημα, τη συμπεριφορά, τη σκέψη, το σώμα, την προσωπική θεραπεία, την οικογενειακή θεραπεία, την επιχειρησιακή θεραπεία, τη θεραπεία του κυβερνοεαυτού, την ψυχολογία ως επάγγελμα, την ψυχολογία ως επιστήμη.
Να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό του καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, έχοντας κοντά τους τον ψυχο-εκπαιδευτή τους.
Το CleverCareer_YOU :
Δεν υποκαθιστούσε την προσωπική ή ομαδική θεραπεία, αλλά μπορούσε να συνδεθεί άψογα με τις συνεδρίες της ψυχολόγου Ι.Ν.Τριπερίνα πρόσωπο με πρόσωπο ή ομαδικά, διευκολύνοντας την επικοινωνία ψυχολόγου και συμβουλευόμενων, επιτρέποντας περισσότερο χρόνο στην επεξεργασία των προσωπικών θεμάτων (αντί να αφιερώνεται χρόνος στην ψυχο-εκπαίδευση κατά τη διάρκεια των πρόσωπο με πρόσωπο ή ομαδικών συνεδριών) και ενισχύοντας την θεραπευτική συμμαχία. Λειτουργούσε τόσο ως προεργασία της ψυχολογικής θεραπείας, όσο και παράλληλα με αυτήν, αλλά και ως follow-up.
Δεν υποκαθιστούσε την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά εμπλούτιζε το εκπαιδευτικό έργο της ψυχολόγου Ι.Ν.Τριπερίνα λειτουργώντας τόσο ως προεργασία της εκπαίδευσης, όσο και παράλληλα με αυτήν, αλλά και ως follow-up.
Πώς η εμπειρία μας από την πιλοτική εφαρμογή CleverCareer_you θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην μετά covid19 εποχή;
Η κατάσταση με αφορμή την νόσο covid-19 και τις
συνέπειές της αναμένεται να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ψυχική
υγεία των πολιτών: αύξηση διαταραχών ψυχικής υγείας όπως το άγχος
και η κατάθλιψη, αύξηση των προβλημάτων συμπεριφοράς όπως η
κατάχρηση αλκοόλ, ουσιών, τυχερών παιχνιδιών, και κοινωνικά
προβλήματα όπως η επιδείνωση των σχέσεων και ο κυβερνοεκφοβισμός.
Η αναζήτηση ψηφιακών λύσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην
ψυχική υγεία αναμένεται να στρέψει την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών
σε τρεις κατευθύνσεις:
1. Ψηφιακή και εξ αποστάσεως αξιολόγηση και διάγνωση της ψυχικής
υγείας.
2. Παροχή εξατομικευμένων μεθόδων ενίσχυσης της ανθεκτικότητας σε
πραγματικό χρόνο.
3. Παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας εξ αποστάσεως.
Τα δεδομένα αυτά (πηγή
Multidisciplinary research priorities for the COVID-19
pandemic: a call for action for mental health science -
The Lancet)
πρακτικά μπορεί να σημαίνουν ότι ο ψυχολόγος θα έχει διαρκή παρουσία στη
ζωή των ανθρώπων, θα είναι μέσα στη ζωή των ανθρώπων, όχι ως φυσική
παρουσία, αλλά ως ψηφιακή.
Πιστεύουμε ότι ο ψηφιακός επαγγελματικός εαυτός του ψυχολόγου δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα τεχνητής νοημοσύνης (AI), ή ένα απρόσωπο όν, γιατί τότε προκύπτουν ηθικοί ενδοιασμοί και αμφισβητείται η αξία και η εγκυρότητα της θεραπευτικής παρέμβασης. Ο ψηφιακός επαγγελματικός εαυτός του ψυχολόγου χρειάζεται να είναι ένα πρόσωπο, με βιογραφικό και προσωπικότητα, που ταυτόχρονα θα αναπτύσσει την υλική και την άυλή του διάσταση στη θεραπεία.
Περισσότερα από την Ιωάννα Ν. Τριπερίνα εδώ:
Τι σημαίνει ευημερία στην πανδημία του κορονοιού;
Είμαστε μόνο τόσο δυνατοί όσο το πιο αδύναμο σύστημα υγείας σε ένα τόσο διασυνδεόμενο κόσμο
Ποιοι άνθρωποι ρωτούν "γιατί";
Πανδημία, Προστασία, Ψυχολογική Στήριξη
COVID-19 - STRESS - TECHNOLOGY
Copyright, 15/4/20, I. N. T.
Βιβλιογραφία για την εφαρμογή της ψυχολογίας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες
Πληθαίνουν οι έρευνες για τις εφαρμογές της ψυχολογίας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.
Στο Journal of Counseling Psychology δημοσιεύτηκε μια έρευνα που αναφέρει τρεις ερευνητικούς τομείς όπου η τεχνολογία είναι πιθανό να έχει σημαντικές επιπτώσεις: (1) στους μηχανισμούς και τις διαδικασίες, (2) στην κατάρτιση και την ανατροφοδότηση, και (3) στους τρόπους θεραπείας με τη μεσολάβηση της τεχνολογίας. Οι συγγραφείς του άρθρου περιγράφουν για κάθε τομέα τρέχοντα και επικείμενα παραδείγματα για το πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να αλλάξουν τις καθιερωμένες εφαρμογές. Η ψυχοθεραπεία είναι στα πρόθυρα μιας επανάστασης εμπνευσμένης από την τεχνολογία που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητάς της. Η ψυχοθεραπεία είναι αναμφισβήτητα μια ανθρώπινη προσπάθεια, και ως εκ τούτου η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας για τη θεραπεία πρέπει να αξιοποιήσει και να ενισχύσει τις ανθρώπινες δυνατότητες των ψυχολόγων, των φοιτητών ψυχολογίας και των εποπτών ψυχολόγων επισημαίνουν οι συγγραφείς.
Technology-Enhanced Human Interaction in Psychotherapy
Imel, Zac E.; Caperton, Derek D.; Tanana, Michael; Atkins, David C.
Journal of Counseling Psychology, Mar 20, 2017.
http://psycnet.apa.org/record/2017-12467-001
Copyright, 3/4/17, I. N. T.
Στο The Family Journal δημοσιεύτηκε κριτική και προτάσεις σχετικά με την ορολογία, το ήθος, την ηθική και νομική δεοντολογία και την ιστορία, για την υποβοηθούμενη από την τεχνολογία συμβουλευτική για ζευγάρια και οικογένειες.
Technology-Assisted Counseling for Couples and Families
Lee A. Teufel-Prida, Marissa Raglin, Samantha C. Long, Dawn M. Wirick, Lee A. Teufel-Prida, Marissa Raglin, Samantha C. Long, Dawn M. Wirick
The Family Journal, Jul 8, 2018.
http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/
1066480718770152?journalCode=tfja
Copyright, 10/7/18, I. N. T.
Ψηφιακή Υγεία
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε δελτίο τύπου με οδηγίες
σχετικά με τις εφαρμογές ψηφιακής υγείας, όπως πχ. υπενθύμιση
ραντεβού για θέματα υγείας, ψηφιακή επικοινωνία των παρόχων και των
ληπτών υπηρεσιών υγείας, εξ αποστάσεως λήψη υπηρεσιών υγείας για
όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές κλπ.
Το δελτίο τύπου εδώ:
Copyright, 17/4/19, I. N. T.
ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΡΘΡΟ 17
Ειδική αγωγή
Σε περιπτώσεις παιδιών μέχρι δέκα οκτώ (18) ετών χορηγούνται με γνωμάτευση Δ/ντή κλινικής Κρατικού ή Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ή Κέντρων Παιδοψυχικής Υγεινής Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή Κέντρα Ψυχικής Υγείας – Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα δημόσια ή εποπτευόμενα από Δημόσιο Φορέα ειδικότητας (Παιδοψυχιάτρου, Ψυχιάτρου, Νευρολόγου, Αναπτυξιολόγου) ή νομίμου αναπληρωτή αυτού, ισχύος ενός (1) έτους, ως κατωτέρω:
Α. Η αποζημίωση ανά συνεδρία ορίζεται σε δέκα πέντε (15) €.
Β. Σε σοβαρά, αμιγή νοητικά, ψυχιατρικά και ψυχολογικά προβλήματα καθώς και σε παιδιά με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή−Αυτισμός, εγκρίνεται λογοθεραπεία – εργοθεραπεία – ειδική διαπαιδαγώγηση έως δέκα πέντε (15) συνεδρίες ανά είδος το μήνα, καθώς και ομαδική ή ατομική ψυχοθεραπεία − ή θεραπεία συμπεριφοράς έως (8) συνεδρίες ανά είδος το μήνα και συμβουλευτική γονέων μέχρι τέσσερις (4) συνεδρίες το μήνα. Μέγιστο συνολικά αποδιδόμενο ποσό για τις παραπάνω περιπτώσεις ορίζονται τα τετρακόσια σαράντα (440 €) το μήνα.
Γ. Επίσης για τις παρακάτω παιδοψυχιατρικές διαταραχές, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ), διαταραχές της άρθρωσης, βαρηκοΐα, τραυλισμό εγκρίνονται έως τέσσερα (4) είδη πράξεων θεραπείας (λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης έως δέκα πέντε (15) συνεδρίες ανά είδος το μήνα, ψυχοθεραπείας, θεραπεία συμπεριφοράς έως (8) συνεδρίες το μήνα και συμβουλευτική γονέων έως (4) συνεδρίες το μήνα), με μέγιστο συνολικά αποδιδόμενο ποσό τα διακόσια πενήντα 250 € το μήνα.
Δ. Σε μικτά περιστατικά κινητικών και νοητικών, καθώς και νευρολογικών προβλημάτων (εγκεφαλική παράλυση, σπαστική τετραπληγία, παραπληγία) όπως ορίζεται ανωτέρω (περιπτώσεις Α και Β) με μέγιστο συνολικά αποδιδόμενο ποσό τα πεντακόσια ενενήντα (590 €).
Σε περιπτώσεις ασφαλισμένων άνω των δέκα οκτώ (18) ετών με σοβαρά κινητικά, νοητικά, ψυχιατρικά, ψυχολογικά προβλήματα, καθώς και μικτά περιστατικά (εκτός των αναφερομένων στην περίπτωση Γ) δύναται να παρατείνεται η χορήγηση των ανωτέρω παροχών κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης (διάρκειας 1έτους) από ιατρούς αντίστοιχης ειδικότητας Κρατικού ή Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ή των ιατρών των Μονάδων Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μετά από επανεκτίμηση και επιστημονική αξιολόγηση της εξέλιξης του περιστατικού και της αναγκαιότητας συνέχισης αυτών.
Όλες οι ανωτέρω παροχές δύνανται να αποζημιώνονται απ’ ευθείας σε ασφαλισμένους με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, όπως αυτά ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..
Αναζητήστε από τα ταμεία και τους ασφαλιστικούς φορείς σας (δημόσια ή ιδιωτικά) περισσότερες πληροφορίες.
Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Κοφινάς, Διδάκτωρ
κλινικής ψυχοθεραπείας και ποιμαντικής ψυχιατρικής μέριμνας
Γενικός Συντονιστής του Δικτύου Ποιμαντικής Διακονίας του
Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Χώρο της Υγείας
Διεύθυνση: Λυκίας 3, 171 24, Νέα Σμύρνη. Τηλέφωνο: 6944573625. Fax:
210-9374217
Ιστοσελίδα :
www.pastoralhealth-ep.com
Βιογραφικό σημείωμα της ψυχολόγου Ι.Ν.Τριπερίνα
copyright 25/6/19, I.N.Τριπερίνα
Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος BSc MSc
Έδρα CleverCareer: Γληνού Δημ. 38, 32200 Θήβα, Βοιωτία, Ελλάδα | T. +302262302619 | K. +306977702872
gmail: ioannatriperina
www.clevercareer.gr, copyright Ι.Ν.Τ, 2000-2020
Βιογραφικό | Υπηρεσίες | Χάρτης | Επικοινωνία
Χαιρόμαστε να συνδεθούμε μαζί σας