Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος MSc Occ Psy αρ. αδ. 3750/19.5.97

>Προσωπική Θεραπεία  >Οικογενειακή Θεραπεία  >Επιχειρησιακή Θεραπεία  >Βιογραφικό  >Blog  >Στοιχεία επικοινωνίας  >English  

 

 

> Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία - Cognitive Behavioural Therapy (CBT)

 

 
Τύποι Θεραπείας - Types of Therapy

 

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την ψυχολογική θεραπεία της Ι.Ν.Τριπερίνα

 

 

Από τη συλλογή φωτογραφιών "Σύγχρονος Πολιτισμός" της Ι.Ν.Τριπερίνα. Enjoy the contemporary culture feeling!

 

 

 • Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία

   

  τι

  Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT) είναι μια βραχυχρόνια μορφή ψυχοθεραπείας που απευθύνεται στο εδώ και τώρα και βασίζεται στην ιδέα ότι ο τρόπος με τον οποίο ένα πρόσωπο σκέφτεται και αισθάνεται επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται. Το επίκεντρο είναι η επίλυση προβλημάτων και ο στόχος είναι να αλλάξουν τα πρότυπα σκέψης των προσώπων προκειμένου να αλλάξουν την ανταπόκρισή τους σε δύσκολες καταστάσεις.

   

  πότε

  Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT) είναι κατάλληλη για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σε ατομικές συνεδρίες και συνεδρίες οικογένειας και ζεύγους. Έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της κατάθλιψης, της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής, της διαταραχής μετατραυματικού στρες, του γενικού στρες, του θυμού, των κρίσεων πανικού, της αγοραφοβίας, της κοινωνικής φοβίας, των διατροφικών διαταραχών, των οικογενειακών δυσκολιών, της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, του άγχους και της κατάθλιψης στην παιδική ηλικία, του πόνου και της δυσφορίας σε χρόνιες ασθένειες.

   

  πώς

  Αναγνώριση των αυτοπεριοριστικών και δυσλειτουργικών τρόπων σκέψης.

  Αμφισβήτησή τους.

  Εξάσκηση στην αναθεώρηση του τρόπου σκέψης.

  Αναγνώριση του φαύλου κύκλου των σκέψεων, συναισθημάτων και συμπεριφορών.

  Εξάσκηση σε δεξιότητες και πλάνα δράσης.

   

  ποιος

  Η Ιωάννα Ν. Τριπερίνα (CV) είναι ψυχολόγος στο πρότυπο κέντρο ολοκληρωμένων ψυχολογικών υπηρεσιών CleverCareer.

  Έχει εκπαιδευτεί στις Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ, 2003).

  Στα πλαίσια της 20ετούς+ εμπειρίας της έχει ασχοληθεί με την αντιμετώπιση του άγχους, της κατάθλιψης, του κοινωνικού άγχους, των κρίσεων πανικού, του εργασιακού στρες, της ιδεοψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς, κ.α., και την ψυχολογική αποκατάσταση χρόνιων ασθενών, εφαρμόζοντας κατάλληλες γνωσιακές θεραπείες σε ενηλίκους, εφήβους και παιδιά, αλλά και σε ζευγάρια.

   

  Μελέτες Περίπτωσης Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών

   

   

  Cognitive Behavioural Therapy (CBT)

   

  what

  Cognitive behavioral therapy (CBT) is a short-term form of psychotherapy directed at present-time issues and based on the idea that the way an individual thinks and feels affects the way he or she behaves. The focus is on problem solving, and the goal is to change clients' thought patterns in order to change their responses to difficult situations.

   

  when

  CBT is appropriate for children, adolescents, and adults and for individuals, families, and couples. It has been found to be effective in the treatment of depressiongeneralized anxiety disorderpost-traumatic stress disorder, general stressanger issues, panic disorders, agoraphobiasocial phobiaeating disorders, marital difficulties, obsessive-compulsive disorder, childhood anxiety and depressive disorders, and for chronic pain conditions and associated distress.

   

  how

  Identification of self-restricted and dysfunctional thoughts.

  Restructure of thinking towards a more realistic form.

  Identification of the vicious cycle of thoughts, emotions and behaviours.

  Exercise of skills and appropriate course of action.

   

   

   

  Copyright, 6.7.19, Ιωάννα Ν. Τριπερίνα. Μόνο με την έγγραφη άδεια της συγγραφέως επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου με οποιοδήποτε τρόπο - έντυπο, ηλεκτρονικό, ηχητικό ή οπτικό - ή μορφή - τμηματικά ή περιληπτικά. 

   

   

  Κλείστε ένα ραντεβού