Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος MSc Occ Psy αρ. αδ. 3750/19.5.97

>Προσωπική Θεραπεία  >Οικογενειακή Θεραπεία  >Επιχειρησιακή Θεραπεία  >Βιογραφικό  >Blog  >Στοιχεία επικοινωνίας  >English  

 

> Enjoy the World Happiness Feeling!

 

psy_art by I.N.Triperina © 30.1.19 on www.instagram.com/clevercareer_you

      

      

      

      

            

      

      

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναλάβει από το 2012 να μετρούν την παγκόσμια ευτυχία κατατάσσοντας ιεραρχικά τις χώρες σε έναν χάρτη και συντάσσοντας σχετική έκθεση, με σκοπό να προσφέρουν ένα εργαλείο στις κυβερνήσεις, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες για να αποκτήσουν μια καλύτερη ζωή. Τα κριτήρια που συνιστούν την παγκόσμια ευτυχία, όπως την μετρούν στην έρευνα, είναι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η κοινωνική υποστήριξη, η ελευθερία, η γενναιοδωρία και απουσία διαφθοράς στις επιχειρήσεις και στην κυβέρνηση.

Η Ελλάδα, παρόλο που βρίσκεται σε χαμηλή θέση, την τελευταία τριετία ανεβαίνει κάθε χρόνο μια δεκάδα στην κλίμακα κατάταξης: το 2016 ήταν στην 99η θέση, το 2017 στην 87η θέση και το 2018 στην 75η θέση.

Η προσωπική ευτυχία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της κοικωνικοπολιτικοοικονομικής ευτυχίας. Το πρόσωπο δεν είναι έρμαιο της τύχης του μέσα σε αυτό το πλαίσιο: το πώς το αντιλαμβάνεται, το αξιοποιεί, το διαχειρίζεται, το αντιμετωπίζει καθορίζουν την ικανοποίηση που νιώθει από τη ζωή του.

Από την έκθεση της Παγκόσμιας Ευτυχίας των Ηνωμένων Εθνών συμπεραίνεται ότι μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους της ευτυχίας είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι άνθρωποι που έχουν πιο ποιοτικές σχέσεις με τους συγγενείς και τους φίλους τους, έχουν καλύτερη ψυχική και σωματική υγεια. Πιο ποιοτικές είναι οι ουσιαστικές σχέσεις με επικοινωνία, όχι οι τυπικές σχέσεις απλώς και μόνο για την κοινωνική συναναστροφή.

 

Περισσότερα by I.N.Triperina © 30.1.19 on www.instagram.com/clevercareer_you

 

 

© Copyright, 2000-2019, Ιωάννα Ν. Τριπερίνα. Μόνο με την έγγραφη άδεια της συγγραφέως επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου με οποιοδήποτε τρόπο - έντυπο, ηλεκτρονικό, ηχητικό ή οπτικό - ή μορφή - τμηματικά ή περιληπτικά. 

 

 

Πρόσωπο επικοινωνίας

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος MSc Occ Psy

Έδρα Ψυχολογικού Γραφείου CleverCareer: Γληνού 38, 32200 Θήβα, Βοιωτία, Ελλάδα | T. +302262302619 | K. +306977702872

www.clevercareer.gr, copyright Ι.Ν.Τ, 1997-2018

 

 

Κλείστε ένα ραντεβού